Maahanmuuttaja Emin

Olen saapunut Suomeen maahanmuuttajana syksyllä 2003. Muistan tuona syksynä ihmetelleeni ihmisten vaaleutta, luonnon vihreyttä ja aurinkoa, joka paistoi iltamyöhään saakka. Muistan myös ensimmäiset uudet ystäväni rivitaloasuntomme naapuristosta. Ensimmäisen Suomessa vietetyn vuoden jälkeen oli aika aloittaa peruskoulu. Alku oli jännittävää ja haastavaa, koska koulusivistys annettiin kielellä, jota en osannut puhua. Onneksi opin ensimmäisen kouluvuoden aikana paljon.

Peruskoulussa olin vaihteleva oppilas. Joskus panostin kouluun täysillä ja sain hyviä arvosanoja. Toisinaan koulutyö kiinnosti vähemmän. Myös käyttäytymiseni oli vaihtelevaa. Välillä olin koulussa levoton, toisinaan opettajieni mielestä luokkani rauhallisin oppilas.

Peruskoulun jälkeen päätin hakea lukioon. Olin onnistunut korottamaan keskiarvoani yli numerolla ylä-asteen aikana, mikä antoi hyvät lähtökohdat lukio-opintoihin. Lukiovuodet olivat tähän astisen elämäni värikkäimpiä. Kolmeen vuoteen mahtui paljon. Lukion kolmas vuosi oli erityisen haastava. Olin 18-vuotiaana ehdolla Eurajoen kunnanvaltuustoon. Ehdolle lähteminen vain 18-vuotiaana vaati rohkeutta.

Vaalikeväänä syyllistyin Eurajoen Perussuomalaisten mielestä vaalirikokseen, kun jaoin suklaakonvehteja liian lähellä äänestyspaikkaa. Tapaus sai minut ymmärtämään kuinka kovaa peliä politiikka on. Minua syytettiin äänien ostajaksi rahalla. Selvisin kuitenkin tilanteesta hyvin: Poliisi selvitti asiaa, eikä sitten ollut syytä epäillä rikoksesta. Vaalipäivä koitti. Minusta tuli kokoomuksen ääniharava Eurajoella ja pääsin läpivaltuustoon.

Vaalien jälkeen tein kunnallisen luottamustoimen lisäksi paljon töitä isäni yrityksessä ja olin myös kuukauden verran koulunkäyntiavustajana vanhassa koulussani. Tammikuussa 2018 tuli minun vuoroni palvella Suomen puolustusvoimissa. Olin ylpeä saadessani kantaa Suomen lippua olkapäässäni. Suomi on minulle maa, joka antanut kaikkea. Nyt oli minun vuoroni antaa Suomelle jotain. Suoritin palvelukseni Porin prikaatissa Säkylässä. Puolen vuoden palveluksen jälkeen kotiuduin kesällä 2018. Olen suorittamastani palveluksesta erittäin ylpeä.

Viime syksynä aloitin Satakunnan Ammattikorkeakoulun Rauman kampuksella kansainvälisen kaupan opinnot. Aihe on mielenkiintoinen ja sopii minulle. Syksyllä 2018 minua pyydettiin Satakunnan Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Päätin lähteä ehdolle, koska eduskunnassa tarvitaan nuoria päättämään Suomen tulevaisuudesta. Tähän työhön olen valmis.

Jos haluat, että työllä, vastuulla ja huolenpidolla tehdään päätöksiä eduskunnassa, äänestä numeroa 77